Szoval igen. Itt vagyunk Guadalajaraban es toretlen erovel megyunk elore. Mar teljesitettem az elso munkahetemet – mit ne mondjak, kabe olyan allapotban voltam hogy nem vagytam sok mindenre az agyamon kivul. Szoval reggel 8 orara jarok a cukraszatba ugye gyakorlatra majd onnan rohanvast veszem az iranyt a delutan 4kor kezdodo melohelyemre. Hala egnek kozel van, fel ora seta es ott is vagyok. Haza a szerviz utan esek ami estetol fugg de nagyjabol ejfel.

Nem mondom hogy megtalaltam almaim melojat – habar sok potencial lenne benne. Ha a fonok akarna illetve ha en akarnam. Jelen pillanatban azonban csupan “tulelo” modban vagyok. Amugy tokeletesebbet el sem tudnek kepzelni a karakteremhez – a hely maga egy kis gasztro-udvar kulonbozo foodtruck-okkal. Van itt minden ami szem szaj ingere stresszmentes kiadasban: szusi, hotdog, veres huscafatok, fuzios falatkak es persze az en kis standom… a mexikoi vegetarianus streetfood. Nagyon elvezem hogy helyi hozzavalokkal kiserletezhetem – habar a menu egy nagy rakas fos. Az elejen meg lelkes voltam es tenyleg elhittem a tulaj sracnak hogy valtoztatunk a kinalaton – azota azert mar rajottem hogy erre vajmi keves az esely amugymeg kulonben is. Szoval lavirozok. A hely tipikusan “ujgazdag csavok jatszotere” – 3 fiatal mokuse a hely de korulbelul az osszes haverjuk tobb generación keresztul folyamatosan a helyen tanyazik es szivjak el elolem az ertekes oxigent. Millio miting es megbeszeles… ez olyan “probalunk komolynak es felelossegteljesnek tunni” cimu dolog. Dehat hadd csinaljak csak nemigaz?

20160913_185435[276480].jpg

*labjegyzet: 10 nap utan most emeltek harmadjara a fizetesemet, 4000rol indultunk es most mar 7000. Hajajajaaaaaaaaaaaaaj, hova tartunk kerdem en??? :)

Minden esetre belem mar az elejen belemszerelmesedtek – tovabbra is tartom azt a gondolatvitelemet hogy az itteniek egyszeruen kivancsiak az europaiakra ugy kabe minden szempontbol. “Erdekesnek” tartanak az amugy nem kulonosebben erdekes szokasainkkal es dolgainkkal amik nyilvan masok mint az itteniek. De ujfent allitom : Mexiko komolyan szandek nelkul feltornazta magat a listam elere, az emberek itt annyira de annyira segitokeszek es kedvesek hogy elkepzelni sem tudnam. Folyamatosan es mindenki. Szoval mar nagyon megy a fuzes hogy maradjak tovabb mint januar – meghogy milyen tuti uzlettarsak lehetnenk ( kulonosen az egyik fonok, Giovanni az aki ram van cuppanva) es satobbi satobbi meghogy meg a papirjaimat is elinteznek nekem… csak maradjak. En meg csak udvariasan mosolygok. Es no comment. Akar meg jo is lenne – habar ez nem teljesen az amihez szoktam. Egyszerre tebolyito es elkepeszto.

Itt van Guadalajara – azt mondjak hogy ez az egyik legszebb “nagyvaros” Mexoban. Kabe 5 million lakjak. ES NINCSEN MEGOLDVA A TOMEGKOZLEKEDEEEEES!!!!! Hat el lehet ezt hinni? Van 2 metrovonal – ami a kozpontban fut. Pont eleg a nagy semmire – jegy nincsen de pontosan 7 pesoba kerul. A kapu nem ad vissza es nem enged be ha mas osszeget dobsz be mint 7 kib*szott peso. Vicc. Buszok vannak szerteszejjel tobb kulonbozo busztarsasagtol – de akkor jonnek amikor akarnak. Nincsen menetrend. Ahogy “hivatalosan megjelolt” buszmegallok sincsenek. En meg keresem es keresem de nem latom se felfestve se kitablazva… ugyhogy probalkozom mint egy hulye hogy integetek a buszoknak – mi egyszer bejon masszor nem. Reggelente rendszerint elmegy az orrom elott 5 busz biztosan megallas nelkul – olyannyira tele vannak tomve a munkaba indulokkal (apropo – feletebb tiszteletre melto a helyi fiatal lanyok sminkelesi technikaja amit kifjezetten a tomegben – buszra fejlesztettek tokelyre). Es ha ez meg mind nem lenne eleg… akkor itt van a “vasarnapi jelenseg”. Azt hittem nem hiszem el. Vasarnap reggel 7 utan lezarjak a fo sugarutamat – ahol a buszom kozlekedik hogy “sportolasra” es “egeszseges eletvitelre” buzditsak a nepeket…. marha jo mondom en akinek igy legalabb masfel oraval elotte el kell induljak hogy szepen reggeli setaval kezdjem magam is a csodas vasarnapot. Szoval ez szep es jo – csak rohejes. Mondjuk a belvaros kellene kozlekedesmentesiteni ilyenkor vagy valami. Dehat senki nem gondol rank szegeny parakra akiknek igenis dolguk van vasarnap is.

De ennek a sok szepsegnek “minden jo ha jo a vege” kerekedik egyszer csak – ugyanis egy het mulva koltozom egy masik helyre ami setatavolsagra lesz mind a melotol mind a gyakszitol. Ugyhogy oromunnepely a tetofokan! Az egyik munkatarsam ugyanis elmegy 3 honapra melozni egy masik varosba – de nem akarna itt hagyni a lakasat egyedul – de kozben meg kicuccolni sem akarna nagyon hogy kiadja egy tok idegennek… igy jottem be en a kepbe! Nem vagyok idegen, ram bizhatja a lakasat en pedig meguszom a buszozast es ugyanennyi loveert egy egesz lakast kapok erkellyel meg rendes szep tiszta konyhaval… ugyhogy mar most alig vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarom!

 

Folyt. kov.


Open up your mouth…!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: